Ekan på Kommek 22-23 augusti

Den 22-23 augusti är det åter dags för Kommek, landets ledande mötesplats för ekonomer och beslutsfattare inom kommuner, landsting och regioner. I år medverkar Ekan tillsammans med vår kund Folktandvården Västra Götaland under parollen ”Nytänk skapar framgång – det vet vi av erfarenhet”.

Just nu är nytänkande särskilt viktigt inom den offentliga sektorn. Pengar är en bristvara och vi behöver hitta nya sätt att effektivisera och utveckla verksamheten. Detta ämne ges givetvis stort utrymme på årets mässa. Deltagarna möter bland annat finansmarknadsminister Peter Norman, ekonomiska talespersoner för de två största riksdagspartierna samt ledarna för landets fyra främsta politiska tankesmedjor i en debatt under ledning av Karin Hübinette för att avhandla framtidens finansiering av välfärden och hur välfärdssektorn kommer att se ut framöver.

I vår monter ges du möjlighet att diskutera välfärdens utmaningar och möjligheter med oss på Ekan och med tandvårdsdirektör Gunnar Eriksson som finns på plats den 22 augusti.  Folktandvården Västra Götaland är ett exempel på en organisation som har gått från ord till handling för att säkra en effektiv och ändamålsenlig verksamhet även i framtiden. Det har man gjort genom ett långsiktigt och målinriktat utvecklingsarbete, baserat på Folktandvårdens vision -Frisk i munnen hela livet.

Utbildning är ett annat sätt att framtidssäkra verksamheten. Här samarbetar Ekan bland annat med Föreningen Sveriges Kommunalekonomer (Kef) i genomförandet av ett kompetensutvecklingsprogram riktat till ekonomer i kommun och landsting. Mer än 400 ekonomer har gått programmet och till hösten startar minst två nya omgångar. Mer om detta och mycket annat delar vi gärna med oss av under två intensiva och inspirerande dagar.

Välkommen till monter D17!

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk