Expert inom digitalisering och offentliga inköp till Ekan Management

Ekan Management förstärker och breddar kompetensbasen genom rekrytering av Maria Lilja till vårt Stockholmskontor. Maria är civilekonom och har mer än tio års erfarenhet av strategiskt inköp, offentlig upphandling samt utveckling av inköpsverksamheter i ledande roller. Maria har ett starkt engagemang i frågor som rör utveckling av offentliga affärer och kommer närmast från Upphandlingsmyndigheten där hon arbetat med digitaliseringsfrågor (e-upphandling och e-handel).

Maria är en erfaren projektledare med mångårig erfarenhet av ledning och styrning av komplexa projekt och program, inom både offentlig och privat sektor. Maria har arbetat med verksamhetsutveckling i offentlig verksamhet bland annat som projektledare för breddinförandet av e-handel i Stockholms Stad och som projektledare för införande av gemensam service för ekonomiadministration, även det i Stockholm Stad. Maria har även fem års erfarenhet som managementkonsult hos Accenture Sweden med uppdrag i privat sektor.

Om sin nya arbetsplats och sammanhang säger Maria:

– Jag ser verkligen fram emot att bidra i Ekan Managements redan starka team inom offentlig verksamhet och fortsätta dialogen om inköp och digitalisering med våra kunder. En strategiskt fokuserad och effektiv inköpsfunktion är ett sätt för den offentliga sektorn att frigöra resurser till att möta sina framtidsutmaningar. Digitaliseringen är en megatrend i samhället idag som för med sig många nya möjligheter, inte minst inom inköpsområdet.

Petter Spanne, ansvarig för affärsområde offentlig verksamhet på Ekan Management, beskriver rekryteringen som ett mycket viktigt strategiskt kompetenstillskott både till bolaget och till Stockholmskontoret. Petter säger vidare:

– Vi har idag en stor efterfrågan hos våra kunder på erfarna managementkonsulter som kan stödja ledningen och organisationen i viktiga förändringsprocesser. Vi är övertygade om att Marias breda bakgrund kommer att ytterligare stärka erbjudandet till våra offentliga kunder. Vi hälsar Maria varmt välkommen till oss.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk