Förstärkning till Innovation & Produktion

Ekan Management förstärker och breddar verksamhetsområdet Innovation & Produktion genom rekrytering av Patrik Durvik. Patrik har med sig en bred erfarenhet och kunskap inom marknadsföring, försäljning och partnerutveckling från IT och mjukvarubranschen. Han kommer närmast från Autodesk där han dels varit ansvarig för den svenska delen av verksamheten och även arbetat med affärsutveckling av bolagets största partners i Norden.

Under de senaste åren har Patrik arbetat med implementering av nya affärsmodeller som innebär att gå från att erbjuda mjukvara som en produkt, till en modell baserad på att erbjuda mjukvara som en tjänst, så kallad tjänstefiering. Patrik kommenterar sitt nya sammanhang med följande ord:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta i Ekans starka nätverk av konsulter och hjälpa nya och befintliga kunder med frågor som rör verksamhetsutveckling och hur företag i olika branscher kan vinna på en ökad tjänstefiering.

Hans-Owe Sjöö, Affärsområdesansvarig för Innovation & Produktion kommenterar rekryteringen:

– Tjänstefiering är en pågående och fortsatt stark trend hos våra tillverkande företag. Vi är därför väldigt glada att kunna erbjuda Patriks gedigna erfarenhet inom området, inte minst kopplat till den starka kompetens han bär med sig inom marknadsföring och försäljning. Vi hälsar Patrik varmt välkommen och ser fram emot en mängd spännande uppdrag framöver!

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk