PMO i Väst – Uppstart av nätverk

I början på mars var det äntligen dags för uppstarten av det efterlängtade nätverket PMO i Väst. Nätverket ägs och drivs av Project Management Institute (PMI) och syftar till att verka som ett forum för erfarenhetsutbyte och nätverkande för medlemmar i PMI. Genom att medverka på nätverksträffarna får man möjlighet att bolla utmaningar och idéer med medlemmar från så väl olika företag som olika branscher.

Vi på Ekan Management är otroligt glada för att vi fick den stora äran att leda uppstarten och således den första nätverksträffen av PMO i Väst på vårt kontor i Göteborg. Under den första nätverksträffen fokuserade vi på att identifiera möjligheter, utmaningar och lösningar för morgondagens projektkontor (Project Management Office, PMO). Genom rundabordssamtal delade vi och ett tjugotal gäster med oss av våra erfarenheter samt perspektiv inom olika frågeställningar. Exempel på ämnen som vi diskuterade:

  • Nyttorealisering
  • Erfarenhets- och kunskapsutbyte
  • Prioritering
  • Agila PMO vs. traditionella PMO (roller, mål och nyckeltal)
  • Förändringsledning

Vi på Ekan Management ser fram emot kommande nätverksträffar med PMO i Väst och är övertygade om att nätverket med dess blandning av erfarenhet, kompetens och perspektiv kommer att ta fram nya kreativa lösningar för att utveckla morgondagens PMO. Efter kvällens framgångsrika diskussioner är det tydligt att alla på något vis tampas med utmaningar när det gäller PMO och hur man skall styra sina portföljer, program och projekt. Inget PMO är det andra likt och så skall det heller inte vara.

Har du frågor eller funderingar som rör PMO och/eller portfölj-, program- och projektstyrning?

Ekan Management har lång erfarenhet av att etablera, driva och utveckla PMO samt portfölj-, program- och projektstyrning inom olika verksamheter och branscher. Har du eller ert företag frågor, funderingar eller utmaningar som rör detta? Vi hjälper er gärna att hitta lösningar som passar för just er verksamhet och morgondagens verklighet.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk