Stolt partner till Opportunity Day

Nu är det endast fem veckor kvar till årets upplaga av Opportunity Day, Göteborgs initiativ för jobbrelaterad integration. Den 5 november skapas för tredje året i rad en arena där civilsamhället, nya göteborgare, gamla göteborgare, kommunen, forskare, myndigheter och näringslivet kan mötas för att vända utmaningar till möjligheter.

Ekan Management finns med som stolt partner för att lyfta vinsterna med en fungerande integration och bidra till en stad där där vi tar tillvara kraften, kompetensen och förmågan hos alla våra invånare.

Har din organisation en tjänst att tillsätta? Det finns fortfarande några platser kvar att söka i jobbmatchningen. Det är kostnadsfritt att delta. Anmälan sker på www.opportunityday.se/jobbmatchning

Vill du lära dig mer om affärsnyttan med mångfald? Under Opportunity Day erbjuds kostnadsfria seminarier för företagsledare, HR- och marknadsansvariga som vill veta mer om varför mångfald är lönsamt för företaget. Lyssna till profiler från näringslivet som berättar om hur, och varför de rekryterar med mångfald. Anmälan sker på www.opportunityday.se/o-zone

Varmt Välkomna!

Bakgrund till Opportunity Day

Initiativet har sin bakgrund i en debattartikel i Göteborgsposten,”Släpp in näringslivet och få fart på integrationen, riktad till Göteborgs Stadsledning årsskiftet 2014/2015. Ekan Management var ett av många undertecknande företag.

På initiativ från stadsledningen bjöds senare en samling företagsföreträdare in för att diskutera hur staden kan hitta fler företag och företagare som vill medverka till ”Viktiga och Riktiga jobb”. Uppslutningen var över förväntan och slutsatserna från dessa workshops var att mycket stöd finns men att företagen inte hittar fram till det. Viktigast av allt var att flera av de närvarande också hade idéer till nya och andra vägar som kan medverka till förbättringar. En av deltagarna var initiativtagaren till Opportunity Day, Helena Lindahl, egenföretagare (Bara Ruth Event o Kommunikation) med bakgrund från på bl.a. tidningen Faktum. 

Läs mer om Opportunity Day via länken: www.opportunityday.se

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk