Digitalisering för medborgarnytta

Digitalisering, effektivare förvaltning, användande av statens servicecenter och att våga prova var några huvudteman för årets upplaga av ESV-dagen som gick av stapeln den 6 oktober på Älvsjömässan.

Ekan Management fanns närvarande i rollen som en av statens ramavtalsleverantörer. Vi fick många intressanta samtal med representanter från Sveriges myndigheter. Många av de vi talade med tyckte att dagen var mycket intressant. Särskilt uppskattade var ministrarnas tydliga budskap om effektivisering av statsförvaltningen och att myndigheterna behöver gå samman och bli mer medborgarvänliga med enklare och gemensamma digitaliserade gränssnitt såsom ”mina sidor”.

Flera föredrag uppmanade också till att komma till handling och våga prova – trots att lösningar inte är perfekta och helt färdiga. En uppmaning som många av deltagarna tog till sig.

Samtalen i vår monter handlade mycket om dynamisk styrning av statliga myndigheter och bolag som ett led i att effektivisera och utveckla för att möta kommande utmaningar. Dynamisk styrning är ett område där vi det senaste året sett ett markant ökat intresse hos statliga myndigheter och Ekan Management fortsätter naturligtvis att hjälpa våra kunder att utvecklas i denna riktning.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk