Ekonomer tar nästa steg mot framtidens ekonomifunktion

– Det här var precis vad vi behövde. Vi var redo att ta ekonomifunktionen och ekonomens roll ett steg framåt, men vi var inte helt säkra vart vi vill gå. Efter denna utbildning så har vi fått både inspiration och verktyg till att kunna arbeta vidare. Så säger Carolina Sinander, enhetschef för ekonomi och upphandling på Region Gotland.

En annan deltagare skrev i utvärderingen:
– En oerhört bra kurs, med kunniga och entusiasmerande föreläsare. Bästa på minst 10 år!

Kursen Ekonomen som analytiker utvecklades ur ett EU-projekt, men sker numera inom ramen för Kommunalekonomernas förening, KEF. Ekan Management har hållit kursen i snart 5 år och utbildat över 700 ekonomer inom den offentliga sektorn runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden med att förbättra både innehåll och pedagogik. Vår målsättning är att kursdeltagarna skall gå därifrån och ha blivit både utmanade och utvecklade.

– Det finns ett behov i organisationerna att ekonomen skall minska det bakåtblickande perspektivet och istället ta sin plats i utvecklingsfrågorna och kunna stötta cheferna. Den här kursen är ett sätt för dem att få ytterligare verktyg i den utvecklingen, säger Helena Sjöholm på KEF.
-Kursdeltagare uppskattar blandning av teori och praktik, där exempel ur den egna verksamheten ofta används som utgångspunkt i diskussionen.

På Ekan Management är vi glada för det gensvar vi har fått och ser fram emot att träffa fler ekonomer som vill stärka sin framåtblickande analys under kommande kurstillfällen. Är du intresserad av att delta i utbildningen eller önskar du en skräddarsydd insats för din enhet? Kontakta Christian Maloney, tel. 031- 761 60 22, christian.maloney@ekan.com

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk