Employer Branding kräver uthållighet!

I senaste numret av tidningen Offentliga Affärer uppmärksammas Göteborgs Stads strategiska arbete med Employer Branding. Personaldirektör Lisskulla Lindström och projektledare Maria Tuvegran berättar om hur staden arbetar med långsiktigt byggande av arbetsgivarvarumärket för att säkra en långsiktig kompetensförsörjning. Ekan AB har hjälpt Göteborgs Stad med en målgruppsanalys av de målgrupper man önskar rekrytera och behålla.

– Kommunen har stora möjligheter att attrahera yngre medarbetare då många av de värden och möjligheter som kommunen erbjuder också efterfrågas av ungdomar, säger Petter Spanne, managementkonsult på Ekan AB och projektledare för målgruppsanalysen.

– Men det gäller att kommunicera med ungdomarna redan i grundskola och gymnasium. På universitetet har många redan fått en tydlig uppfattning av kommunen som arbetsgivare och då är det väsentligt svårare att påverka bilden, fortsätter Petter Spanne.

Vilka effekter har då Göteborgs Stads Employer Branding-arbete hittills gett?

– Bilden av Göteborgs Stad har börjat förändras, bland annat tack vare nya rekryteringsannonser, som uppfattas som kaxigare. Vi har tagit helt nya grepp och blivit bättre på att kommunicera generellt för hela staden, menar Lisskulla Lindström, personaldirektör i Göteborgs Stad.

Läs mer om Göteborgs Stads Employer Branding-arbete i artikeln i Offentliga Affärer:
http://www.offentligaaffarer.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1174:employer-branding-kraever-uthallighet&catid=47:ledarskap&Itemid=90

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk