Nya tider kräver nya lösningar

Förra veckan smygstartade hösten med rivstart då KOMMEK, landets ledande mötesplats för ekonomer, verksamhetsutvecklare och beslutsfattare inom kommuner, landsting och regioner, ägde rum på Malmömässan. Ekan Management var plats för att träffa gamla och nya kunder, ta del av vad som är aktuellt inom offentlig verksamhet och för att fylla på med inspiration inför kommande uppdrag. Många av programpunkterna handlade om hur vi får skattepengarna att räcka till, hälso- och sjukvård och samverkan mellan landsting och kommuner.

Vår bokaktuella kollega Knut Fahlén höll i ett fullsatt seminarium för 300 personer på temat ”Beyond Budgeting – dynamisk ekonomi- och verksamhetsstyrning”. Ett tema som engagerade och väckte många tankar kring hur kommuner och landsting kan utveckla den traditionella budgetprocessen med ytterligare fokus på prognos, resursallokering, mål och uppföljning. Boken ”Beyond budgeting i praktiken” finns ute i handeln vecka 35 men går redan nu att beställa på liber.se

Tillsammans med KEF (Kommunalekonomernas förening) anordnade vi lunchseminariet Modern stödfunktion – Made by Ekan Management och KEF. Ett 20-tal specialinbjudna gäster fick konkreta råd och tips på hur en vassare ekonomifunktion och en modern stödfunktion kan utvecklas, något som var mycket uppskattat av gästerna.

Nya tider kräver som bekant nya lösningar – vi på Ekan Management ser fram emot att få vara med att ta fram dessa lösningar!
Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk