Nytänkande i fokus på KOMMEK 2012!

Den 22-23 augusti ställde Ekan ännu en gång ut på KOMMEK i Malmö på nya MalmöMässan. KOMMEK är en av Sveriges största möteplatser för offentlig sektor, med fokus på ekonomi, kvalitet, ledning och styrning. I Ekans monter ställde även Folktandvården Västra Götalandsregionen ut och tandvårdsdirektör Gunnar Eriksson, ett bekant ansikte för många besökare, fanns på plats. Gunnar Eriksson delade med sig av sina erfarenheter av Folktandvårdens arbete med sin långsiktiga vision, ”Frisk i munnen hela livet”, och verksamhetsutvecklingsprojektet ”Utvecklingsinriktat ledarskap” där Folktandvården samarbetar med Ekan.

Ekans paroll på årets mässa var ”Nytänk skapar framgång – det vet vi av erfarenhet”, något som många av deltagarna bekräftade var ett återkommande tema även i seminarierna. I takt med att medborgarnas ökade krav ska mötas med oförändrade eller minskande resurser, blir också förmågan att tänka nytt en allt viktigare framgångsfaktor. Detta sätter uppfinningsrikedomen på hårda prov. Att mötas för att lära av varandra blir därför extra värdefullt.

– Många seminarier och diskussioner handlade om hur kommuner och landsting kan utveckla sina arbetssätt och processer, för att därmed bli effektivare och leverera högre kvalitet i sina tjänster, säger Petter Spanne på Ekan. Här ligger en av offentliga sektorns största utmaningar framöver och här upplevde många beslutsfattare, som vi pratade med på mässan, att det behövs externt stöd för att uppnå långsiktiga resultat, fortsätter Petter Spanne.

Även Ekans medarbetare Knut Fahlén, kursledare för utbildningen ”Ny ekonomroll”, var ett bekant ansikte för besökarna. Intresset för kompetensutveckling bland ekonomer är stort och höstens kurser är fulltecknade. Fler utbildningar är på gång och finns att läsa om i KEF:s (Föreningen Sveriges Kommunalekonomers) öppna utbildningsprogram.

Många nya kontakter har skapats under dagarna och vi på Ekan ser vi nu fram emot att fortsätta att hjälpa kommuner och landsting att utvecklas. Vi ses igen på KOMMEK 2014!

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk