Om framtidens ekonomifunktion i Civilekonomen

I senaste numret av Civilekonomen intervjuas Ekan Managements Rikard Olsson om ekonomifunktionens framtid. Rikard menar att ekonomiavdelningar och i synnerhet controllrar måste definiera sina roller på nytt. Annars hotar outsourcing och bortrationalisering.

För att inte hamna där förespråkar han en uppdelning av ekonomifunktionen i tre delar. Allt för att den delen som arbetar med besluts- och affärsstöd också ska kunna göra det.

Rikard Olsson som själv länge arbetat som controller riktar en särskild uppmaning till just controllrar att förflytta sig bort från det ”transaktionella” och i stället aktivt vara med och utveckla verksamheten. Att vara nyfiken och vilja förstå affärsmodellen är andra måsten.
Det handlar om att ta plats och inte enbart vara med de 15 minuterna där den ekonomiska rapporten presenteras för ledningen utan att sitta kvar och försöka förstå verksamheten.

Följ länken för att läsa artikeln i sin helhet.

Månadens case i Civilekonomen – Dags att tänka om!

Mer om Ekan Managements modell för uppdelning och utveckling av ekonomifunktionen hittar du här: Den moderna stödfunktionen

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk