Plats för möten. Rum för möjligheter.

Den 30 oktober 2017 sätts strålkastarljuset på Göteborgs initiativ för jobbrelaterad integration. Då är det för andra året i rad dags för Opportunity Day där civilsamhället, nya göteborgare, gamla göteborgare, kommunen, forskare, myndigheter och näringslivet får en arena att mötas på. Ekan Management finns med som stolt partner.

Initiativet har sin bakgrund i en debattartikel i Göteborgsposten,Släpp in näringslivet och få fart på integrationen, riktad till Göteborgs Stadsledning årsskiftet 2014/2015. Ekan Management var ett av många undertecknande företag.

På initiativ från stadsledningen bjöds senare en samling företagsföreträdare in för att diskutera hur staden kan hitta fler företag och företagare som vill medverka till ”Viktiga och Riktiga jobb”. Uppslutningen var över förväntan och slutsatserna från dessa workshops var att mycket stöd finns men att företagen inte hittar fram till det. Viktigast av allt var att flera av de närvarande också hade idéer till nya och andra vägar som kan medverka till förbättringar. En av deltagarna var initiativtagaren till Opportunity Day, Helena Lindahl, egenföretagare (Bara Ruth Event o Kommunikation) med bakgrund från på bl.a. tidningen Faktum. Ulf Tengroth, en av de engagerade konsulterna på Ekan Management, säger att:

– Opportunity Day är ett av de tydligaste sociala företagsinitiativen som skapats utanför det offentliga etablissemanget och ett mycket glädjande bevis på vad en målmedveten och envis entreprenör kan åstadkomma. Ekans kundlöften om att Utmana, Involvera och Förverkliga uppfylls alla genom Helenas initiativ. Vi medverkar därför som stolt partner för att bidra till missionen att vända utmaningar till möjligheter och lyfta vinsterna med en fungerande integration.

Läs mer om Opportunity Day via länken:

Opportunity Day – Plats för möten. Rum för möjligheter.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk