Svein Arne Østevik ansluter till Ekan Management

Ekan Management förstärker Stockholmskontoret genom rekrytering av Svein Arne Østevik. Svein Arne bär med sig mångårig erfarenhet som managementkonsult och från olika chefsbefattningar och ledningsgrupper. Senast i rollen som tf konserthuschef på Sveriges Radio och dessförinnan som ekonomichef.

Malin Wennebro, Affärsområdesansvarig för Strategi & Styrning på Ekan Management kommenterar rekryteringen med:

Vi ser idag en stark efterfrågan hos våra kunder på erfarna konsulter som kombinerar ett strategiskt ledningsperspektiv med konkret kompetens kring informationsmodeller, ekonomisystem och BI-lösningar. Svein Arne har genom sin bakgrund en god förståelse för olika aktörers intressen och perspektiv i komplexa sammanhang. Han kan bidra med såväl helikopterperspektiv som expertis inom verksamhets- och ekonomistyrning och har en gedigen erfarenhet av förändringsledning, strategiarbete och kommunikation i stora organisationer. Vi hälsar Svein Arne varmt välkommen och är övertygade om att han kommer att vara en nyckelspelare i Ekans och våra kunders fortsatta utveckling i Stockholmsregionen.

Svein Arne om sitt nya sammanhang:

Alla verksamheter driver idag utvecklingsfrågor kopplade till digitalisering, effektivisering och bättre styrning. Använt på rätt sätt kan oberoende konsulter göra stor skillnad i att begränsa risker och höja effektiviteten i förändringsarbetet. Det har jag själv ofta upplevt både som ansvarig beställare och som tidigare konsult.

Ekan Management har jag följt under ett antal år och jag anser att deras konsulter har hög kompetens när det gäller förändringsledning, digitalisering och dynamisk styrning.

Som konsult tycker jag att det är viktigt att föreslå rätt ambitionsnivå och bidra till att göra det komplexa enklare. Eller som Michelangelo svarade på frågan hur det var möjligt att skapa David ur ett helt stenblock – jag tog bort det som inte var David – var svaret. Ofta handlar det om att våga ta bort det som inte är nödvändigt.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk