Vi söker juniora managementkonsulter!

Ekan Management växer och har behov av fler juniora managementkonsulter. Vi är ett medarbetarägt managementkonsultbolag med kontor i Göteborg och Stockholm. Vi kombinerar erfarenhet och visdom efter 40 år i branschen, med nytänkande och idérikedom. Medelåldern på Ekan är runt 40 år och vi är 50/50 kvinnor/män. Vi anser att karaktär och kompetens är viktigare än allt annat. Vår framgång bygger på modet att utmana status quo, vår förmåga att involvera människor och kraften att förverkliga morgondagens verklighet. För detta krävs mångfald, drivkraft och stor nyfikenhet. Om du är ansvarstagande och har en stark inre drivkraft erbjuder vi en dynamisk arbetsmiljö där du får stort utrymme att förverkliga dina idéer. Vi tror inte att det går att forma kundernas morgondag om vi inte samtidigt har förmågan att skapa vår egen.

Din framtida roll

I din roll som konsult kommer du både leverera i uppdrag, bidra i säljarbetet och utveckla Ekan som bolag. Dina uppdrag kommer att inkludera såväl övergripande strategiska frågor som konkret förbättringsarbete ute i kundernas verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter som junior managementkonsult:

  • Att fungera som stöd till projektledaren i planering och uppföljning
  • Att hjälpa våra kunder att förstå orsaker och lösningar till sina utmaningar
  • Att ansvara för deluppgifter i projekt
  • Att arbeta med research och omvärldsbevakning
  • Att ta fram presentationsmaterial
  • Att bidra i säljarbete och utveckling av Ekan som bolag

Din profil

Du som är intresserad av den här tjänsten har förmodligen en masterutbildning, antingen från teknisk högskola eller inom ekonomiområdet (gärna en blandning). Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, likaså goda kunskaper inom Word, Powerpoint och Excel. Du tar examen till våren eller har arbetat upp till två år efter examen. B-körkort samt erfarenhet av projektarbete, digitalisering, processutveckling, erfarenhet av ekonomifunktioner/controllerroll, agila arbetssätt, införande av affärs- /ekonomisystem, CPM-system och/eller BI-lösningar är meriterande.

Som person tror vi att du är strukturerad och självgående, finner dig lätt i nya sammanhang, är nyfiken och intresserad av verksamheter och deras organisation. Vi letar efter dig som är ”ödmjukt kaxig” – trygg i dig själv, men aldrig på andras bekostnad. Din inre drivkraft är viktig eftersom konsultrollen på Ekan kombinerar stora mått av både frihet och ansvar. Då du till stor del kommer att arbeta i våra kunders verksamhet tror vi att du trivs med en föränderlig miljö, är social och flexibel. Ekan erbjuder det mindre företagets personliga kultur, och det växande företagets drivkraft, där varje medarbetare utgör en betydande del av helheten.

Ekans Talangpool – bästa starten på karriären

Som junior på Ekan ingår du i Ekans Talangpool, där vi ger utrymme för nya konsulter att utveckla bredden av förmågor som managementkonsultrollen inbegriper​. Syftet med Talangpoolen är att ge särskild vägledning, coaching och uppföljning av konsulter som är i inledningen av sin konsultresa. Du får även en fadder som kan stötta dig extra i frågor om att vara ny på jobbet och ny i konsultrollen.

Ansökan

Matchar du beskrivningen för denna roll och tycker att tjänsten låter som något för dig? Skicka in både personligt brev och CV på svenska i din ansökan till rekrytering@ekan.com. För mer information, vänligen besök www.ekan.com eller kontakta Talangpoolens teamledare Anna Segerberg, kontaktuppgifter här intill.

Tjänsten är en heltidsanställning med start efter sommaren 2024, eller enligt överenskommelse. Placering i Göteborg eller Stockholm, uppge i din ansökan vilken ort du är intresserad av. Resor kan förekomma. Vi tillämpar ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!