I höst tar världen klivet

Den här våren har de verksamheter som på senare år fokuserat på att digitalisera och öka sin omställningsförmåga fått en tydlig bekräftelse på att de har prioriterat rätt. Vi ser en påtaglig motståndskraft hos de flesta av våra kunder i de prövningar som coronaviruset har inneburit. Det enda vi med säkerhet vet om hösten är att vi kommer möta utmaningar. För att hantera dem krävs följsamma, flexibla och effektiva verksamheter. Hela samhället och dess olika aktörer kommer att behöva ta flera utvecklingskliv – i snabbare takt än vad vi kanske trodde att vi klarar. Ekan Management är beredda för en höst där vi tror att mod, beslutsamhet och konkret nytta kommer att vara viktiga ledord för många verksamheter.

Påtagligt behov av Dynamisk styrning och ledning…

I över tio år har Ekan Management varit drivande för dynamiska styr- och ledningsmodeller. Vi har verkat för att fler företag och verksamheter ska se styrkan i att bygga agila strukturer som går att manövrera i förändring, osäkerhet och nya möjligheter. Under våren har detta behov blivit mycket påtagligt för många. Några som har visat framfötterna och god omställningsförmåga i de här frågorna är medtech- och läkemedelsbranscherna. Ekan Management är nu engagerade i att förverkliga dynamisk ledning och styrning hos några av de största aktörerna globalt. Inom ramen för detta har vi bland annat hjälpt kunder att utveckla nya prognos- och uppföljningsmodeller, etablerat nya strukturer för kostnads- och intäktsuppföljning, sammanfört och samordnat den betydande verksamhetsinformationen, samt utvecklat chefer, ledningsgrupper och medarbetare inom dynamisk ledning, förändring och kommunikation.

Under senvåren och hösten kör vi även igång en satsning på dynamisk ledning och styrning i offentlig sektor. Håll ögonen öppna.

…och av Digital transformation

Ekan Management inledde 2020 med en kampanj kring digital transformation, med syfte att hjälpa våra kunder till det viktiga första steget. Vi fick mycket bra respons på vår beskrivning av den digitala transformationens olika delar. Först och främst ville vi peka på vad en digital transformationsresa innebär och hur man kan inleda den. Sällan visste vi hur väl vi tajmade den kampanjen. Till och med lite bättre än vi hade önskat så här med facit i hand.

Under våren har vi även bidragit till att hålla hjulen snurrande i samhället genom att erbjuda utbildningar i att arbeta och bedriva möten på distans. Vi har också fortsatt leverera i oförminskad styrka genom att exempelvis anpassa både stora och små workshops och seminarier till digitalt genomförande.

Fastighetsbranschen hoppade på digitaliseringståget

Vi har återkommande uppmanat fastighetsbranschen till att vara modigare i att anamma digitaliseringens möjligheter, exempelvis genom BIM i förvaltning och mer automatisering. Det senaste året vi sett något av en islossning. Så många aktörer inom fastighetsbranschen som både i ord och handling visar att de snarare vill leda än att följa den digitala utvecklingen. Vi har under lång tid nu varit fullt sysselsatta i att stödja både fastighetsbolag och samhällsutvecklare av olika slag inom allt från strukturering av information och data till att definiera systembehov och automatisera delar av deras verksamhet. Vi ser nu hur Sveriges redan tidigare framgångsrika aktörer i fastighetsbranschen stärker sin position och ställer om genom utvecklingen av digitala tjänster och funktioner.

Förberedda för hösten och morgondagens verklighet

Vi ser fram emot den historiska höst som följer på denna historiska vår. Vårt fokus på agilitet, digitalisering och dynamiska styr- och ledningsmodeller ligger rätt i tiden. Vår approach att utmana, involvera och förverkliga våra uppdragsgivares ambitioner uppskattas av alla våra återkommande kunder. Vi ser fram emot alla spännande samtal och uppdrag som ligger framför oss. Känslan är att morgondagens verklighet aldrig har varit mer aktuell – oavsett hur den blir.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk